Existuje nespočet druhů bábovek. Každý má svůj oblíbený recept. Někdo má rád tvarohovou, jiný kakaovou. Co takhle tentokrát vyzkoušet broskvovou bábovku?
Ingredience:
- 4 vejce
- 130 g másla
- 220 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g polohrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- 100 ml mléka
- 6 půlek kompotovaných broskví
- 2 lžíce kakaa
Postup:
Do másla postupně zašleháme cukry a žloutky. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko.
Broskve nakrájíme na menší kostky a přimícháme k těstu. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Do vymazané a moukou vysypané formy dáme půl těsta, zbytek obarvíme kakaem a dolijeme do formy.
Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Vychladlou bábovku pocukrujeme.
Kdy by chtěl příště zkusit jiný druh bábovky, může se pustit třeba do tvarohové bábovky.