Brambory s olejovými vločkami je pokrm, který se skládá z tenkých plátků brambor smažených v oleji, dokud nejsou křupavé a zlatavé. Často se podává jako předkrm nebo příloha s různými dipy a omáčkami, které doplňují jeho chuť. Brambory se obvykle ochucují bylinkami, jako je rozmarýn nebo šalvěj, a česnekem a různým kořením.
Ingredience:
- 900 g brambor nakrájených na tenká kolečka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku parmezánu
- 2 lžíce sušeného oregana
- 2 polévkové lžíce česnekových vloček
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Lehce vymažte velký plech sprejem na pečení nebo olivovým olejem. Na připravený plech položte plátky brambor v jedné vrstvě. Brambory pokapejte olivovým olejem. Brambory posypte parmazánem, oreganem, česnekovými vločkami, solí a pepřem.
Jemně promíchejte a pečte 20-25 minut, nebo dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Připravit si můžete také brambory v alobalu nebo zapečené brambory s nivou.