Tento bramborový salát s okurkou využívá brambory a okurky k vytvoření snadné a chutné přílohy. Brambory se uvaří a pak se smíchají s nakrájenými okurkami, majonézou, citronovou šťávou, bylinkami a kořením a vznikne lehký a osvěžující salát. Je to ideální příloha ke grilování a skvělá po celý rok pro každou příležitost! Dobrou chuť!
Ingredience:
- 5 velkých brambor, uvařených a nakrájených na kostky
- 1/2 šálku majonézy
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
- 1/2 červené cibule nakrájené na kostičky
- 1/4 šálku koprové okurky nakrájené na kostičky
- 1/2 okurky nakrájené na kostičky
- 1 vařené vejce, nakrájené na kousky
- 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
Postup:
Uvařené brambory vložte do velké mísy a dejte stranou.
V samostatné míse smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, bílý vinný ocet, cukr, sůl a pepř. Promíchejte, aby se spojily.
Směs majonézy nalijte na brambory a promíchejte.
K bramborám přidejte celer, červenou cibuli, okurky, vejce a petrželku a promíchejte.
Bramborový salát před podáváním alespoň 1 hodinu chladíme. Dobrou chuť!