Bramborový knedlík s cuketou je chutné a výživné jídlo, které si můžete vychutnat jako přílohu nebo hlavní chod. Cuketa dodává pokrmu příjemnou křupavost a chuť, sýr zase krémovou sytost. Tento pokrm je skvělým způsobem, jak využít zbytky brambor a cukety.
Ingredience:
- 2 velké oloupané a nastrouhané brambory
- 1 nastrouhaná cuketa
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 vejce
- 1 lžička česnekového prášku
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Ve velké míse smíchejte nastrouhané brambory, cuketu, mouku, strouhanku, parmazán, vejce, česnekový prášek, sůl a pepř. Mícháme, dokud nejsou všechny přísady rovnoměrně rozděleny. Ze směsi vytvarujte malé kuličky a mírně je zploštěte.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidejte bramborové knedlíčky a vařte je 3-4 minuty, během vaření je jednou obraťte. Snižte teplotu na středně nízkou a pánev přiklopte.
Knedlíky vařte dalších 5-7 minut a během vaření je ještě jednou obraťte. Do polévky si můžete připravit játrový knedlík paní Brouskové.