Bramborové špízy jsou jednoduchým a chutným způsobem přípravy brambor, které je možné si vychutnat jako přílohu nebo hlavní jídlo. Špízy je možné péct v předehřáté troubě, dokud brambory nezměknou, obvykle asi 20 minut, nebo na grilu. Bramborové špízy se podávají teplé s oblíbenou omáčkou.
Ingredience:
- brambory nakrájené na 1 cm kostky
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy
- 2 lžíce nasekaného čerstvého oregana
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup:
Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Do velké mísy přidejte brambory, olivový olej, citronovou šťávu, oregano, česnekový prášek, cibulový prášek, uzenou papriku, mořskou sůl a černý pepř. Vše promíchejte, dokud nebudou brambory rovnoměrně obalené.
Brambory navlékněte na kovové špejle a dbejte na to, aby mezi nimi zůstal dostatek místa pro rovnoměrné opečení. Špízy umístěte na předehřátý gril a za občasného otáčení grilujte 10-15 minut, dokud brambory nezměknou a lehce nezuhelnatí.
Špízy přendejte na talíř a posypte čerstvou petrželkou. Podávejte teplé. Jak uvařit kukuřici na grilu?