Bramborové noky s houskou jsou chutným a uklidňujícím pokrmem. Jeho příprava je poměrně jednoduchá a můžete si ho přizpůsobit svým vlastním chutím přidáním různých bylinek, koření a zeleniny. Je to skvělý způsob, jak využít zbytky chleba a brambor, a určitě se bude líbit celé rodině.
Ingredience:
- 2 hrnky zbytků chleba nakrájeného na kostičky
- 2 šálky bramborové kaše
- 1 lžička česnekového prášku
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 polévkové lžíce parmezánu, nastrouhaného
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 175 °C. Ve velké míse rozmačkejte brambory dohladka.
Přidejte na kostičky nakrájený chléb, česnekový prášek, vejce, mouku, parmazán, sůl a pepř. Promíchejte, dokud se nespojí.
Pomocí rukou vytvarujte ze směsi malé kuličky, přibližně o velikosti golfového míčku. Gnocchi položte na pergamenem vyložený plech. Pečte 25 minut, v polovině pečení je obraťte.
Podávejte teplé s oblíbenou omáčkou. Oblíbená variace noků jsou gnocchi se špenátem a nivou, nebo gnocchi se smetanovo-sýrovou omáčkou.