To zní jako vynikající a jedinečná kombinace. Krémová konzistence tvarohu se bude skvěle snoubit s polštářkovými bramborovými haluškami. Byl by to skvělý pokrm na slavnostní večeři nebo zvláštní setkání. Jak na to?
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 2 velká vejce
- 2 šálky bramborové kaše
- ½ šálku tvarohu
- ½ lžičky soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- čerstvě nastrouhaný parmezán, na podávání
Postup:
Ve velké míse smíchejte mouku, vejce, bramborovou kaši, tvaroh a sůl. Smíchejte, až vznikne měkké těsto. Vyklopte těsto na lehce pomoučený povrch a několik minut hněťte. Těsto rozdělte na čtyři stejné díly.
Každou část rozválejte na dlouhý provaz silný. Provaz nakrájejte na kousky. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Vhoďte noky do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch asi 3 minuty.
Halušky slijte a přendejte do velké mísy. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte česnek a smažte ho 1 minutu. Do pánve přidejte uvařené halušky a za občasného míchání je vařte 3 minuty.
Halušky posypte petrželkou a podle chuti osolte a opepřete. Halušky podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem jako na sýrové nudle.