Tato chutná a snadno připravitelná bramborová pizza se zeleninou a vejcem je ideálním jídlem pro každou příležitost. Je plná brambor, zeleniny a dokonale uvařeného vejce, což jí dodává dokonalou rovnováhu chutí a textur. Pizza je doplněná čerstvě nastrouhaným parmazánem a pokapaná extra panenským olivovým olejem a je to zaručený hit! Je jednoduchý na přípravu a každý se bude dožadovat dalších porcí. Tak se do toho pusťte!
Ingredience:
- 1 těsto na pizzu
- 4 lžíce olivového oleje, rozdělené
- 1 střední cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 velké brambory, nakrájené na centimetrové kostky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 šálek strouhaného sýra mozzarella
- 2 vejce
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C.
Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto na pizzu na kruh. Těsto položte na plech a potřete 2 lžícemi olivového oleje.
Zbývající 2 lžíce olivového oleje rozehřejte na velké pánvi na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a vařte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte oregano a brambory a vařte dalších 5 minut.
Bramborovou směs rozetřete na těsto na pizzu. Navrch dejte papriku a sýr. Pečte 20 minut, dokud kůrka nezezlátne a sýr se nerozpustí.
Na pizzu rozklepněte vejce a posypte je solí a pepřem. Pečte dalších 10 minut, dokud vejce neztuhnou. Nakrájejte na plátky a podávejte.