Banánová roláda s krémem je chutný a snadno připravitelný dezert. Skládá se z rolovaného piškotového těsta, které je naplněno krémovou náplní z rozmačkaných banánů, másla, tvarohu a cukru. Dort se poté sroluje a pokryje šlehačkovou polevou a vrstvou nakrájených banánů. Je to ideální pochoutka pro každou příležitost.
Ingredience:
- 1/4 šálku cukru
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 3 banány nakrájené na tenké plátky
- 1/4 šálku změklého másla
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- změklý smetanový sýr
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 2 lžíce medu
- Zdobení: mletý muškátový oříšek nebo skořice
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °F a vymažte formu.
Ve středně velké míse smíchejte cukr a mouku. Pomocí nože na těsto nebo vidličky vmíchejte máslo, dokud se směs nebude drobit. Odložte stranou.
V samostatné míse smíchejte skořici, muškátový oříšek a vanilkový extrakt.
Plátky banánů rozprostřete na dno připravené pružinové formy. Banány posypte směsí skořice a muškátového oříšku.
V samostatné míse vyšlehejte krémový sýr, zakysanou smetanu a med dohladka.
Směs smetanového sýra rozetřete na banány. Navrch dejte směs drobků.
Pečte 25 až 30 minut dozlatova. Před podáváním nechte vychladnout. V případě potřeby ozdobte mletým muškátovým oříškem nebo skořicí. Dobrou chuť!