Bábovka s banány – recept

Banány jsou vynikající ingrediencí v každé kuchyni. Vzhledem k tomu, že velmi rychle dozrávají, může se stát, že se nestihnou zkonzumovat včas. Černající banány jsou však díky své měkké konzistenci a sladkosti velmi vhodnou přísadou do nejrůznějších dezertů, v čele s bábovkou.

Ingredience

  • 250 g másla nebo Hery
  • 250 g jemného krystalového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g hodně zralých rozmixovaných banánů
  • 4 vejce
  • 1 pečivový prášek
  • 1 vanilkový cukr

Postup

Rozehřejeme troubu. Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Utřeme tuk s cukrem, vmícháme žloutky. Přidáme rozmixované banány a střídavě mouku, smíchanou s práškem do pečiva a vanilkou, nakonec opatrně vmícháme sníh ze čtyř bílků. Vlijeme do bábovkové formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Bábovku lze připravit i v bezvaječné variaci jako bábovka bez vajec.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang