Banány jsou vynikající ingrediencí v každé kuchyni. Vzhledem k tomu, že velmi rychle dozrávají, může se stát, že se nestihnou zkonzumovat včas. Černající banány jsou však díky své měkké konzistenci a sladkosti velmi vhodnou přísadou do nejrůznějších dezertů, v čele s bábovkou.
Ingredience
- 250 g másla nebo Hery
- 250 g jemného krystalového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hodně zralých rozmixovaných banánů
- 4 vejce
- 1 pečivový prášek
- 1 vanilkový cukr
Postup
Rozehřejeme troubu. Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Utřeme tuk s cukrem, vmícháme žloutky. Přidáme rozmixované banány a střídavě mouku, smíchanou s práškem do pečiva a vanilkou, nakonec opatrně vmícháme sníh ze čtyř bílků. Vlijeme do bábovkové formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Bábovku lze připravit i v bezvaječné variaci jako bábovka bez vajec.