Ananasové tiramisu je oblíbený italský dezert, který kombinuje sladkost ananasu s krémovou a bohatou chutí tradičního tiramisu. Tento lahodný dezert je skvělým způsobem, jak si vychutnat chutě Itálie s tropickým nádechem.
Ingredience:
- 1 šálek ananasové šťávy
- 2 lžíce bílého cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce studené vody
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 šálky čerstvého ananasu nakrájeného na kostičky
- 1 balení změklého smetanového sýra
- 1 balení šlehačky
- 1/2 šálku bílého cukru
- 1 připravená krusta ze sušenek
Postup:
Ve středně velkém hrnci smíchejte ananasovou šťávu a 2 lžíce cukru. Za častého míchání přiveďte na mírném ohni k varu. V malé misce rozpusťte kukuřičný škrob ve studené vodě. Postupně vmíchejte do vroucí ananasové šťávy.
Za stálého míchání znovu přiveďte k varu. Vařte 1 minutu, nebo dokud nezhoustne. Odstavte a nechte vychladnout. Ve středně velké míse vyšlehejte smetanový sýr do nadýchané konzistence. Postupně zašlehejte 1/2 hrnku cukru a vanilku.
Přimíchejte šlehačku. Polovinu sýrové směsi rozetřete na krustu ze sušenek. Poklademe kostkami ananasu a zalijeme vychlazenou ananasovou směsí. Navrch rozetřete zbývající směs smetanového sýra. Před podáváním uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny.
A jak si připravit tradiční řezy tiramisu?