Americké čokoládové sušenky jsou lahodnou klasickou pochoutkou. Tyto lahodné sušenky se vyrábějí z vajec, másla, cukru a čokoládových kousků a můžete si je vychutnat se sklenicí studeného mléka nebo jako speciální svačinu. Upečte si je a připravte si lahodnou rychlou svačinu, kterou si každý zamiluje!
Klíčem k úspěchu těch správných amerických cookies (aby nebyly křupavé, ale naopak vláčné a měkké) je správná konzistence másla – nesmí být ani rozpuštěné, ani moc změklé, ale změklé tak akorát. Tzn. měkké, ale pořád tužší.
Můžete si hrát i s barevnou kombinací těsta a čokoládových peciček. Pokud máte světlé těsto, přidejte hnědé pecičky, případně sušené brusinky. A naopak, pokud do těsta přidáte kakao, skvěle budou vypadat pecičky z bílé čokolády.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 šálek rozpuštěného másla
- 1 šálek krystalového cukru
- 1 šálek hnědého cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 šálky ovesných vloček
- 1 šálek polosladkých čokoládových lupínků
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C . Dva plechy vyložte pečicím papírem.
- Ve středně velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Odstavte stranou.
- Ve velké míse smíchejte rozpuštěné máslo a cukry do světlé a nadýchané pěny.
- Po jednom zašlehejte vejce, dokud se zcela nezapojí, a poté přidejte vanilku.
- Postupně vmíchejte suché přísady, dokud se nespojí.
- Vmíchejte ovesné vločky a čokoládové lupínky, dokud se rovnoměrně nerozdělí.
- Těsto nakapejte po zaokrouhlených lžících na plechy, abyste si nechali prostor pro rozprostření sušenek.
- Pečte 9-12 minut nebo dozlatova.
- Nechte několik minut vychladnout na plechu a poté přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.
Zmražení sušenek – pokud jste sušenky zamrazili, vyjměte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Po rozmrznutí je vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a zahřívejte 2-3 minuty, aby zkřehly. Nenechávejte je tam příliš dlouho, jinak se vysuší.
Uchování těsta – syrové těsto můžete uchovávat v uzavřené nádobě v lednici až dva týdny. Stačí vyjmout část těsta, dát ho na plech vyložený pečicím papírem a před pečením ho nechat 5 minut ohřát na pokojovou teplotu.