Americké čokoládové sušenky – recept

Americké čokoládové sušenky jsou lahodnou klasickou pochoutkou. Tyto lahodné sušenky se vyrábějí z vajec, másla, cukru a čokoládových kousků a můžete si je vychutnat se sklenicí studeného mléka nebo jako speciální svačinu. Upečte si je a připravte si lahodnou rychlou svačinu, kterou si každý zamiluje!

Klíčem k úspěchu těch správných amerických cookies (aby nebyly křupavé, ale naopak vláčné a měkké) je správná konzistence másla – nesmí být ani rozpuštěné, ani moc změklé, ale změklé tak akorát. Tzn. měkké, ale pořád tužší.

Můžete si hrát i s barevnou kombinací těsta a čokoládových peciček. Pokud máte světlé těsto, přidejte hnědé pecičky, případně sušené brusinky. A naopak, pokud do těsta přidáte kakao, skvěle budou vypadat pecičky z bílé čokolády.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek rozpuštěného másla
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky ovesných vloček
  • 1 šálek polosladkých čokoládových lupínků

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C . Dva plechy vyložte pečicím papírem.
  2. Ve středně velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Odstavte stranou.
  3. Ve velké míse smíchejte rozpuštěné máslo a cukry do světlé a nadýchané pěny.
  4. Po jednom zašlehejte vejce, dokud se zcela nezapojí, a poté přidejte vanilku.
  5. Postupně vmíchejte suché přísady, dokud se nespojí.
  6. Vmíchejte ovesné vločky a čokoládové lupínky, dokud se rovnoměrně nerozdělí.
  7. Těsto nakapejte po zaokrouhlených lžících na plechy, abyste si nechali prostor pro rozprostření sušenek.
  8. Pečte 9-12 minut nebo dozlatova.
  9. Nechte několik minut vychladnout na plechu a poté přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.

Zmražení sušenek – pokud jste sušenky zamrazili, vyjměte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Po rozmrznutí je vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a zahřívejte 2-3 minuty, aby zkřehly. Nenechávejte je tam příliš dlouho, jinak se vysuší.

Uchování těsta – syrové těsto můžete uchovávat v uzavřené nádobě v lednici až dva týdny. Stačí vyjmout část těsta, dát ho na plech vyložený pečicím papírem a před pečením ho nechat 5 minut ohřát na pokojovou teplotu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang