Tento lahodný salát z okurek a ředkviček je osvěžující a křupavý salát z čerstvých okurek, ředkviček a čerstvých bylinek. Jednoduchá kombinace okurek, ředkviček a bylinek je jasným a chuťově výrazným doplňkem k lehkému jídlu, který se skvěle hodí k jakémukoli pokrmu.
Recept si snadno připravíte doma a můžete ho snadno upravit tak, aby obsahoval další ingredience, jako je cibule, rajčata nebo pečené papriky. Vychutnejte si tento lehký a lahodný salát jako zdravou a chutnou přílohu!
Ingredience:
- 1 okurka, oloupaná a nakrájená na tenké plátky
- 1/2 šálku ředkviček nakrájených na tenké plátky
- 1/4 šálku červené cibule, nakrájené na drobné kostičky
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1/4 šálku čerstvé nasekané petrželky
Postup:
- Ve velké míse smíchejte plátky okurky, ředkvičky a cibuli.
- V malé misce vyšlehejte olivový olej, ocet, hořčici, sůl a pepř. Touto směsí zalijte okurky a ředkvičky a promíchejte.
- Přidejte petrželku a promíchejte.
- Salát podávejte studený nebo při pokojové teplotě. Dobrou chuť!
Několik zajímavostí o ředkvičkách
Ředkvička je odolná kořenová zelenina, která je často přehlížena, ale díky své lahodné chuti a zdraví prospěšným látkám je skvělým doplňkem každého jídla! Je plná vitamínů, minerálů a silných antioxidantů, které jsou prospěšné pro tělo i mysl.
Ředkvičky mají nízký obsah kalorií a sacharidů, ale vysoký obsah vlákniny, která je důležitá pro trávení a udržení pravidelnosti. Jsou také plné vitaminu C, draslíku, železa, vápníku a hořčíku, které jsou nezbytné pro silný imunitní systém.
Ředkvičky jsou také bohaté na silné antioxidanty. Antioxidanty pomáhají chránit buňky před poškozením způsobeným volnými radikály, které mohou vést k zánětům a nemocem. Kromě toho bylo zjištěno, že sulforafan obsažený v ředkvičkách má protirakovinné účinky a může dokonce pomáhat předcházet některým typům rakoviny.