Domácí rybí pomazánka je chutný a všestranný pokrm, který si můžete vychutnat jako svačinu, předkrm nebo i jako pomazánku na sendvič. Vyrábí se z vločkovitých a chutných ryb, jako je tuňák nebo losos, v kombinaci s různými přísadami a vytváří krémovou a pikantní pomazánku.
Recept obvykle obsahuje majonézu, citronovou šťávu, nasekaný celer, cibuli a koření, jako je kopr, petržel nebo koření Old Bay. Tato snadno připravitelná pomazánka nabízí lahodnou směs textur a chutí, takže je ideální na večírky, pikniky nebo prostě jako rychlé a chutné pohoštění. Kdo by chtěl k rybí pomazánce vyzkoušet domácí nadýchanou veku, recept najde online.
Ingredience:
- 1 šálek vařeného bílého rybího filé (například z tresky nebo platýse)
- 1/4 šálku majonézy
- 2 lžíce nakrájené červené cibule
- 2 lžíce nasekaného celeru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Uvařené rybí filé v míse vidličkou rozkrájejte na malé kousky.
Do mísy přidejte majonézu, červenou cibuli, celer, citronovou šťávu, petrželku, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Všechny ingredience promíchejte, dokud se dobře nespojí.
Směs ochutnejte a upravte koření podle svých preferencí. Mísu zakryjte a nechte v chladničce alespoň 1 hodinu, aby se chutě spojily.
Rybí pomazánku podávejte vychlazenou se sušenkami, chlebem nebo zeleninou. Recept můžete upravit přidáním dalších ingrediencí, například nasekaných kyselých okurek, kaparů nebo kopru, pro zvýraznění chuti.