Skopový paprikáš je klasické jídlo středoevropského původu, které se obvykle připravuje ze skopového masa, cibule a papriky. Je to vydatné a chutné jídlo, které se často podává s těstovinou, bramborami nebo knedlíky. Paprika dodává pokrmu krásný zářivě červený odstín a kouřovou chuť.
Ingredience:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku
- 800 g vykostěného skopového masa, nakrájeného na kostky velikosti sousta
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- ½ lžičky kajenského pepře
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 balení smetanového sýra nakrájeného na kostičky
Postup:
Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním plamenu. Přidejte cibuli a česnek a vařte je asi 5 minut do změknutí. Přidejte do hrnce skopové maso a vařte, dokud lehce nezhnědne, asi 10 minut. Do hrnce přidejte papriku, pepř, sůl, kmín, majoránku a kajenský pepř a promíchejte.
Přilijte kuřecí vývar a nakrájená rajčata. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum a přikryté vařte 1 hodinu. Přidejte na kostičky nakrájený smetanový sýr a míchejte, dokud se nerozpustí a nespojí. Odkryté vařte dalších 15 minut. Podávejte s karlovarským knedlíkem.