Paella je úžasný recept a je to skvělý způsob, jak poznat různé chutě a ingredience. Je to také skvělý způsob, jak být v kuchyni kreativní a připravit něco jedinečného a chutného. Zároveň je to velmi chutná cesta, jak přenést chutě Španělska přímo do vaší kuchyně.
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 šálky dlouhozrnné bílé rýže
- 1/2 čajové lžičky šafránových nití
- 1 lžička uzené papriky
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- 1 šálek mraženého hrášku
- 2 šálky vařeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky
- 225 gramů vařených krevet
- 225 gramů mušlí, očištěných a zbavených slupek
- 225 gramů škeblí, očištěných
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
Postup:
Ve velké paella pánvi nebo široké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a vařte je do změknutí, asi 5 minut.
Přidejte rýži a promíchejte ji, aby se obalovala v oleji. Vařte 1 minutu. Přidejte šafránová vlákna, uzenou papriku, kuřecí vývar, sůl a pepř. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a odkryté vařte 15 minut.
Přidejte papriku, hrášek, kuře, krevety, mušle a škeble. Odkryté vařte dalších 10 minut. Povrch posypte petrželkou a podávejte.
Jedná se o typický recept ze španělské kuchyně. Je plný různých věcí, hlavně rýže. Nicméně do tradičního kuřecího rizota má Paella daleko. Jedná se ale o velmi chutný pokrm, který musíte vyzkoušet,