Bábovku má rád snad každý. Je to jednoduchý a rychlý dezert, který nikdy nikoho neurazí. Navíc se dá upéct v mnoha variantách, takže si svou oblíbenou pochoutku najdou všichni. Hrnečkovou bábovku zvládne upéct i ten, kdo nikdy předtím nepekl.
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krystal
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1/2 balení prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Postup:
Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
Všechny ingredience smícháme v míse. Vymastíme bábovkovou formu tukem a vysypeme moukou.
Připravené těsto vylijeme do formy a dáme péct na 45 – 50 min, nebo dokud se těsto nepřestane lepit na špejli, kterou do bábovky průběžně zapícháváme.
Po upečení necháme vychladnout a vyndáme z formy.