Banánová roláda s krémem – recept

Banánová roláda s krémem je chutný a snadno připravitelný dezert. Skládá se z rolovaného piškotového těsta, které je naplněno krémovou náplní z rozmačkaných banánů, másla, tvarohu a cukru. Dort se poté sroluje a pokryje šlehačkovou polevou a vrstvou nakrájených banánů. Je to ideální pochoutka pro každou příležitost.

Ingredience:

  • 1/4 šálku cukru
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 3 banány nakrájené na tenké plátky
  • 1/4 šálku změklého másla
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • změklý smetanový sýr
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 lžíce medu
  • Zdobení: mletý muškátový oříšek nebo skořice

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °F a vymažte formu.

Ve středně velké míse smíchejte cukr a mouku. Pomocí nože na těsto nebo vidličky vmíchejte máslo, dokud se směs nebude drobit. Odložte stranou.

V samostatné míse smíchejte skořici, muškátový oříšek a vanilkový extrakt.

Plátky banánů rozprostřete na dno připravené pružinové formy. Banány posypte směsí skořice a muškátového oříšku.

V samostatné míse vyšlehejte krémový sýr, zakysanou smetanu a med dohladka.

Směs smetanového sýra rozetřete na banány. Navrch dejte směs drobků.

Pečte 25 až 30 minut dozlatova. Před podáváním nechte vychladnout. V případě potřeby ozdobte mletým muškátovým oříškem nebo skořicí. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang