Krůtí prsa ve smetanové omáčce zní jako chutný a uklidňující recept. Je to skvělý způsob, jak si vychutnat jemnou chuť krůtího masa, zatímco smetanová omáčka mu dodává krémovou a bohatou chuť, která se s krůtím masem dobře doplňuje. Navíc je to snadný pokrm, který se bude líbit celé rodině.
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 balení krůtích prsou bez kůže a kostí
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/2 šálku bílého vína
- 1/2 šálku husté smetany
- 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
Postup:
Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Krůtí maso ochuťte česnekovým práškem, cibulovým práškem, solí a pepřem. Přidejte krůtí maso na pánev a opékejte ho dozlatova a propečené, asi 8 minut z každé strany.
Krůtí maso vyjměte z pánve a dejte stranou. Snižte teplotu na středně nízkou a do pánve přidejte kuřecí vývar a bílé víno. Za občasného míchání vařte 5 minut. Vmíchejte hustou smetanu a přiveďte k varu. Vraťte krůtí maso na pánev a vařte 5 minut.
Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte. Je to skvělá varianta, co dnes uvařit k večeři.