Játrová směs na topinky – recept

Játrová směs na topinky je tradiční francouzský recept, který se skládá z mletých hovězích jater. Obvykle se podává rozetřená na toastu nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Játrová směs je plná chuti a živin, jako je železo, zinek a bílkoviny. Je vynikajícím zdrojem vitamínů B12 a B6.

Ingredience:

  • 1/2 šálku vařených jater
  • 1/4 šálku majonézy
  • 1/4 šálku smetanového sýra
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky cibulového prášku
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 plátky toastu

Postup:

Ve středně velké míse rozmačkejte vařená játra, majonézu, smetanový sýr, petrželku, česnekový prášek, pepř a cibulový prášek. Směs rozetřete na plátky toastu. Povrch pokapejte rozpuštěným máslem.

Plátky toastů položte na plech a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 8-10 minut, nebo dokud okraje nezískají zlatohnědou barvu. Na toust si můžete připravit také kachní paštiku nebo paštiku z králíka.

Pokud by zbyla nějaká játra, lze je zpracovat do podoby játrové polévky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang