Bábovka je klasika, která nikdy nevyjde z módy. Je to lehký a skvělý dezert pro každou příležitost. Do bábovky si každý může přidat své oblíbené ingredience. Příprava bábovky je navíc překvapivě snadná.
Ingredience:
- 250 g tuku nebo másla
- 1/2 hrnku vody (obsah hrnku 250 ml)
- 1 a 3/4 hrnku cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 žloutky
- hrst mletých ořechů
- 2 lžíce kakaa
- sníh ze 4 bílků
Postup:
Vodu, tuk, cukr a vanilkový cukr povaříme a necháme vychladit. Do vychladlé směsi přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, žloutky.
Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu část obarvíme kakaem, do další přidáme ořechy.
Z bílků ušleháme sníh, ten také rozdělíme na dvě části a opatrně jej vmícháme do jednotlivých těst.
Do vymazané a vysypané formy vrstvíme postupně jednotlivá těsta a poté a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.
Na závěr můžeme bábovku polít čokoládovou polevou nebo posypat cukrem.
Kdo má bábovky rád, může příště zkusit tvarohovou bábovku.