Guláš bez míchání lze uvařit stejně dobře jako tradiční guláš. Bez míchání by guláš však bez dodržení postupu mít takovou chuť, protože by se suroviny nemohly tak dobře promíchat. Navíc hrozí riziko připálení ingrediencí, pokud je nebude člověk pravidelně míchat.
Ingredience:
- mleté hovězí maso
- 1 malá cibule nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 plechovka nakrájených rajčat, nerozpuštěná
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 plechovka nakrájených brambor, nerozpuštěná
- 1 plechovka fazolí, scezených a propláchnutých
- 1 plechovka kukuřice, odkapaná a propláchnutá
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- 1 ½ hrnku strouhaného sýra (nepovinné)
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké pánvi na středním ohni opečte mleté hovězí maso, cibuli a česnek, dokud hovězí maso nezrůžoví. Z pánve slijte přebytečný tuk.
Přidejte olivový olej, papriku, kmín, nakrájená rajčata, rajčatovou omáčku, brambory, fazole a kukuřici. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte cukr. Směs rozprostřete do zapékací misky. Mísu zakryjte alobalem a pečte 35 minut.
Odstraňte fólii a podle potřeby posypte sýrem. Pečte dalších 5 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí.
Podávejte teplé stejně jako gulášovou polévku.