Pečené řízky z krkovičky jsou oblíbeným pokrmem v mnoha částech světa. Jde o marinované maso ochucené různými bylinkami. Podává se jako hlavní jídlo se zeleninou nebo jinou přílohou.
Ingredience:
- 600 g vepřové krkovice
- 1-2 vejce
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- sůl a pepř podle chuti
- 1/4 lžičky papriky
- 1/4 lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky sušeného oregana
- mouka a strouhanka na obalování
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Z vepřové krkovice si připravte řízky, které lehce rozklepete. Poté je z obou stran posypte česnekovým práškem, cibulovým práškem, solí, pepřem, paprikou, tymiánem a oreganem.
Řízky obalte v trojobalu. Na plech si dejte pečící papír, na který řízky uložte. Poté pečte asi 30 minut nebo dokud není maso propečené. Řízky lze také smažit na pánvi nebo v případě zdravější varianty řízky neobalujte v trojobalu.
Skvělou přílohou k pečeným řízkům z krkovičky je bramborový salát s hráškem.