Cukrářská bábovka – recept

Bábovka je tradiční moučník, který nikoho neurazí. Lze ho podávat při jakékoliv příležitosti a v mnoha variantách. Jednou z nich je cukrářská bábovka.

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 200 g sádla
  • 200 g cukru moučka
  • 1/2 lžičky citrónové kůry
  • 1/4 l mléka
  • 100 g rozinek
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Postup:

Žloutky vyšleháme se sádlem a cukrem do pěny. Přidáme kůru, rozinky, mléko, mouku s práškem do pečiva a lehce zamícháme tuhý sníh z bílků.

Dáme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při teplotě 170°C.

Hotovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a pocukrujeme. Kdo si bude chtít osladit život ještě víc, může bábovku polít rozehřátou čokoládou na vaření.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang