Bábovka je tradiční moučník, který nikoho neurazí. Lze ho podávat při jakékoliv příležitosti a v mnoha variantách. Jednou z nich je cukrářská bábovka.
Ingredience:
- 4 vejce
- 200 g sádla
- 200 g cukru moučka
- 1/2 lžičky citrónové kůry
- 1/4 l mléka
- 100 g rozinek
- 500 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup:
Žloutky vyšleháme se sádlem a cukrem do pěny. Přidáme kůru, rozinky, mléko, mouku s práškem do pečiva a lehce zamícháme tuhý sníh z bílků.
Dáme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při teplotě 170°C.
Hotovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a pocukrujeme. Kdo si bude chtít osladit život ještě víc, může bábovku polít rozehřátou čokoládou na vaření.