Tatarák bez masa – recept

Tatarák, známý také jako tatarský biftek, je pokrm z jemně nakrájeného nebo mletého syrového hovězího masa. Vegetariáni ovšem nemusejí zoufat. Dá se připravit i tatarák bez masa.

Ingredience:

  • sýr v celku
  • vlašské ořechy
  • mrkev
  • celer
  • cibule
  • česnek
  • olej
  • sůl
  • worchester
  • sojová omáčka
  • hořčice
  • kečup
  • sladká mletá paprika

Postup:

Základem tataráku bez masa je kombinace nadrobno nakrájené zeleniny, jako je cibule, celer a mrkev, které smícháme s různými druhy koření. Můžeme také přidat další zeleninu, například rajčata, houby, papriky a olivy, a dodat tak tataráku další chutě.

Příprava tataráku bez masa může vypadat takto.

4 lžíce nastrouhaného sýra a vlašských ořechů smícháme s 2 lžícemi celeru a mrkve. Ostatní ingredience přidáme po 1 lžíci. Kečup dle chuti a hustoty.

Pro tatarák obecně platí, že si ho každý přizpůsobí své chuti. Někdo dá víc papriky, někdo víc worchesteru. Doporučuje se tedy postupovat s přísadami pomalu a podle chuti přidávat.

Jakmile je tatarák hotový, můžeme ho podávat jako předkrm nebo jako hlavní jídlo. Dobře se hodí k různým přílohám, jako jsou krekry, chléb nebo topinky.

Tatarák bez masa také můžeme použít jako náplň do tacos, burritos nebo plněných tortil.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang