Jemný houskový knedlík – recept

České recepty na houskové knedlíky mohou být chutné a jedinečné. V závislosti na použitých ingrediencích mohou mít různé textury a chutě. Ať už je podáváte jako přílohu nebo hlavní jídlo, tyto knedlíky mohou být skvělým doplňkem každého jídla.

Ingredience:

  • 2-3 plátky bílého chleba bez kůrky nebo housky/rohlíku
  • 2 vejce
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 šálku mléka
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup:

Bílý chléb, housky nebo rohlíky ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme v troubě lehce osušit.

Ve středně velké míse vyšlehejte vejce, máslo, mléko a sůl. Přidejte kostky pečiva, pažitku a petrželku a důkladně promíchejte.

Těsto, které se krásně spojí dáme na navlhčený ubrousek, zabalíme do tvaru podlouhlého knedlíku, na obou koncích zavážeme a knedlík pak vaříme v osolené vodě asi 35-40 minut. Hotový knedlík z ubrousku velmi opatrně vybalíme a nití nakrájíme na plátky.

Podávejte horké nebo teplé jako přílohu. Tradiční česká kuchyně podává knedlík hlavně ke klasické svíčkové omáčce, guláši nebo s vepřovým masem a zelím. Existují na něj i sladké variace.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang