Nepečený kokosový salám je velmi chutný a snadný recept. Je skvělé mít recept, který vyžaduje minimální úsilí a čas v kuchyni. I těm nejmenším kuchaříčkům konečným výsledkem bude lahodná, žvýkací a sladká pochoutka, na které si pochutná každý.
Ingredience:
- 2 plechovky plnotučného kokosového mléka
- 1/4 šálku medu
- 1/4 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 1/2 šálku jemně nasekaných vlašských ořechů
- 1/2 hrnku nadrobno nasekaného sušeného ovoce (meruňky, brusinky atd.)
Postup:
Plechovku kokosového mléka dejte přes noc do lednice. Druhý den otevřete plechovku kokosového mléka a nalijte ji do středně velké mísy. Do mísy přidejte med, mořskou sůl a vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se nespojí.
Přidejte drcený kokos, vlašské ořechy a sušené ovoce a míchejte, dokud se vše rovnoměrně nerozdělí. Plech na pečení vymažte kokosovým olejem.
Pomocí lžíce naberte asi 2 polévkové lžíce směsi a vytvarujte z ní špalíček. Špalíček položte na plech a opakujte se zbývající směsí.
Plech vložte do chladničky alespoň na 1 hodinu. Když jsou špalíčky pevné, vyjměte je z chladničky a pochutnejte si! Tento salám lze vytvořit i z receptu na kokosové kuličky, akorát se vytvarují do špalíčku nakrájí na kolečka. Je to velmi snadné.