Smetanová okurková omáčka – recept

Recept na tuto omáčku je velmi rychlý. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.

Počet osob: 4

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:

  • 4 lžíce světlé instantní jíšky
  • 2 lžičky krystalového cukru
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 1 hovězí (zeleninový) bujón
  • 400 ml vody
  • 100 g sterilovaných okurek

Postup:

Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme 100 g najemno nakrájených sterilovaných okurek. Vaříme podle tuhosti okurek 10 – 15 minut. Vložíme kostku bujónu (masox ne) a po rozpuštění vsypeme 4 vrchovaté lžíce světlé jíšky. Základ omáčky necháme za stálého míchání provařit asi 5 minut. Do omáčky vmícháme 200 g šlehačky, krátce prohřejeme a dochutíme 2 lžičkami cukru. Bujón lze nahradit solí.

Smetanovou okurkovou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborům a vařenému vejci.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang