Chlebové karbanátky zní jako skvělý nápad. Chléb a masové karbanátky jsou dvě klasické ingredience, které se k sobě velmi dobře hodí, takže je téměř jisté, že by z toho byl chutný a vydatný pokrm. Jak na to?
Ingredience:
- 1 balení mletého hovězího masa
- 1/2 šálku strouhanky
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 1/4 šálku mleté cibule
- 1 vejce
- 1/4 šálku mléka
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 lžička koření
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, parmazán, cibuli, vejce, mléko, česnek, koření, sůl a pepř. Promíchejte, dokud se rovnoměrně nespojí.
Ze směsi vytvarujte 1 cm velké karbanátky a položte je na plech. Karbanátky pokapejte olivovým olejem. Pečte v předehřáté troubě 18-20 minut nebo dokud nejsou karbanátky propečené a zlatohnědé. Podávejte teplé. Jakou další variaci na karbanátky vyzkoušet?