Receptů na bábovku není nikdy dost. Tvarohová, broskvová nebo kakaová. Každý má svou oblíbenou bábovku. Její příprava je jednoduchá a chutná skvěle. Tak proč se do ní nepustit?
Ingredience:
- 250g polohrubé mouky
- 250g Hery
- 250g cukru
- 250g tvarohu
- 3 vejce
- vanilkový cukr
- prášek do pečiva
- hrst rozinek
Postup:
Předehřejeme troubu na 170 °C.
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo vyšleháme do pěny, pak vmícháme tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Kdo chce, může přidat pár lžic rumu.
Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Důkladně promícháme.
Ze bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do těsta. Poté těsto vlijeme do formy a dáme péct na 50–60 minut.
Propečení vyzkoušíme špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, je pečeno.
Bábovku necháme zchladnout v otevřené troubě.