Vločková kolečka jsou klasickou pochoutkou, kterou si mohou vychutnat lidé všech věkových kategorií. Jsou skvělým způsobem, jak získat chuť ovesných vloček, aniž byste je museli vařit. Recept je jednoduchý a sušenky si můžete přizpůsobit svým chutím. Ovesné sušenky jsou skvělým způsobem, jak získat zdravou svačinu, která je přesto sladká a chutná.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 šálek změklého másla
- 1 šálek hnědého cukru
- 1/2 šálku bílého cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 šálky ovesných vloček
- 1 šálek rozinek (nepovinné)
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Ve středně velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
Ve velké míse smíchejte máslo, hnědý cukr a bílý cukr dohladka. Po jednom zašlehejte vejce a poté vmíchejte vanilku. Do smetanové směsi postupně vmíchejte suché přísady. Nakonec vmíchejte ovesné vločky a rozinky (podle potřeby).
Rozprostírejte po vrchovatých lžičkách na nevymaštěné plechy na sušenky. Pečte 8 až 10 minut v předehřáté troubě nebo dozlatova. Nechte ovesné sušenky 5 minut vychladnout na plechu a poté je přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly. Jedná se o rychlý a jednoduchý ovesný dezert.