Lilek s uzeným kuřecím masem – recept

Jednoduchá, zdravá a lehká rychlovka v podobě lilku s uzeným kuřecím masem je ideální na domácí grill party, nebo jako větší jednohubky k dobrému filmu, případně k narozeninové oslavě. Pečený lilek povznese i obyčejnou večeři na kulinářský zážitek. A s minimem kalorií.

Ingredience

  • 1 lilek
  • 2 uzená kuřecí stehna
  • 2 plátky eidamu nebo ementálu
  • 100 g balkánského sýru
  • provensálské koření
  • sůl
  • olivový olej

Postup

Lilek rozřízneme podélně na poloviny a vydlabeme vnitřek, aby na kraji zůstal cca 1 cm lem. Osolíme a poloviny otočíme dnem vzhůru, aby se mohly odpotit. Mezitím obereme uzené kuřecí maso a pokrájíme jej na kousky a zapneme troubu na cca 180 – 200 stupňů.

Vypocené lilky osušíme utěrkou. Pekáč vymažeme trochou tuku a vložíme do něj lilky, mírně je osolíme, okořeníme provensálským kořením, do každé poloviny položíme plátek sýra, nasypeme kuřecí maso, trochu okořeníme, zakápneme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby.

Po zhruba 10 minutách pečení zasypeme lilky nastrouhaným balkánským sýrem a dopečeme. Podáváme s brambory nebo s hranolky. Pokud zbyde nějaký lilek, lze z něj příště připravit těstoviny s brokolicí a lilkem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang