Švej-žužu – recept

Švej-žužu neboli čína po česku je oblíbeným jídlem s marinovaným masem. Vyniká svou snadnou a rychlou přípravou a skvělou chutí. Jak připravit švej-žužu?

Ingredience:

  • 300 g vepřové kýty
  • 2 žloutky
  • 5 polévkových lžic oleje
  • 1 cibule
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 lžíce maggi
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 kávová lžička kari koření
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 feferonka nebo chili koření dle chuti

Postup:

Základem dobrého švej-žužu je dobře připravená marináda a marinování masa alespoň 24 hodin.

Vepřové maso nakrájíme na kostičky a cibuli na drobné kousky. Pak si v nerezové misce připravíme z ostatních ingrediencí marinádu.

Přidáme k ní vepřové maso a cibuli a dobře promícháme. Směs vložíme do lednice na 24 hodin uležet.

Druhý den na rozpáleném oleji marinované maso orestujeme a můžeme podávat.

Základem čínské kuchyně je rýže, která se podává téměř ke každému jídlu. K dispozici je mnoho různých druhů rýže, například jasmínová, dlouhozrnná a lepkavá rýže.

K podání švej-žužu si tedy můžeme vybrat jakýkoliv druh dle chuti.

Dalším oblíbeným čínským jídlem je třeba falešná čína nebo zapékané nudle.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang