Bábovka je oblíbeným a tradičním českým dezertem. Je to skvělá pochoutka pro všechny milovníky sladkostí. Existuje mnoho alternativ klasické bábovky. Mezi ně patří i medová bábovka.
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek medu
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
Postup:
Vyšleháme med s vejci a olejem. Pak přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a pudinkový prášek. Vše důkladně promícháme.
Polovinu nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, druhou polovinu obarvíme kakaem a nalijeme na bílé těsto.
Špejlí opatrně promícháme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C. Zkoušíme do těsta píchat špejlí. Pokud se na ni těsto nelepí, bábovka je hotová.
Stejně tak dobrá jako medová bábovka je i bábovka s broskvemi.