Tato kakaová roláda vás překvapí rychlostí, jakou ji připravíte. Nejdéle bude trvat, než vychladne a zatuhne ušlehaná smetana. Navíc je přirozeně bezlepková, takže ji ocení i lidé, kteří se vyhýbají mouce.
Počet osob: 4
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 120 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 2 lžíce kakaa
- šlehačka
- čokoládová poleva
Postup:
Na velký plech si připravíme pečící papír, důkladně ho vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Troubu necháme předehřát na 250 °C. Žloutky utřeme s cukrem a kakaem do pěny a pak opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech a pečeme při 250 °C přesně 8 minut. Po 8 minutách vyndáme z trouby, papír s upečeným těstem stáhneme z plechu a necháme vystydnout. Po zchladnutí potřeme ušlehanou smetanou, stočíme roládu a polijeme čokoládou. Rychlá roláda je opravdu chutná, mohu jenom doporučit.