Květák na paprice – recept

Květák je všestranná a na živiny bohatá zelenina, která je v kulinářském světě stále oblíbenější. Květák se stal základem mnoha kuchyní a receptů. Každý může experimentovat s různými recepty, aby našel svůj oblíbený způsob, jak si tuto lahodnou zeleninu vychutnat.

Ingredience:

  • 1 květák
  • 50 g tuku
  • 1 cibule
  • sladká paprika
  • sůl
  • 1 dl zakysané smetany
  • 10 g hladké mouky

Postup:

Květák uvaříme a vodu nevyléváme.

Na tuku osmažíme cibuli, papriku a zalijeme je vodou z květáku. Chvíli povaříme.

V zakysané smetaně rozmícháme mouku a povaříme krátce v omáčce. Pak přecedíme na květák a je hotovo. Květák podáváme s rýží nebo bramborem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang