Mezi milovníky sladkého se o tomto dezertu mluví pouze uctivě. Nepečený dortík ze zakysané smetany je stálice mezi dobrotami. Popsat ho lze jednoduše – je zkrátka delikátní. Kreativní duše jej kombinují s lahodným ovocem, různými druhy čokolád nebo pudinků. Způsobů, jak jej připravit, je mnoho, avšak jaký je základní recept na nepečený dortík?
Ingredience:
- 1-2 balíčky cukrářských piškotů
- 2 zakysané smetany
- 2 smetany ke šlehání
- cukr moučka podle chuti
- ovoce podle chuti
Postup:
Ve větší míse smíchejte zakysané smetany a smetanu ke šlehání a postupně oslaďte. Pokud chcete přidat ovoce, připravte ho – jahody nakrájejte na menší kousky, borůvky propláchněte, jablka oloupejte. Kompotované ovoce přeceďte.
Na dno formy položte připravené piškoty a přidejte vrstvu smetanové směsi a ovoce. Tento postup opakujte, dokud nemáte připravený dostatečně vysoký dort. Vrch dortu by měl končit smetanovou směsí.
Korunu dortu ozdobte podle vlastní chuti a fantasie – máslové sušenky, ovoce, kakao aj.
Po dokončení dejte do chladu, nejlépe na celou noc.
Nepečený dortík ze zakysané smetany je jednoduchý dezert, který potěší každou návštěvu. Jestli připravujete sváteční hostinu, kromě této dobroty můžete vyzkoušet i tiramisu řezy.