Recept na zelné palačinky by mohl být opravdu chutný a skvělý způsob, jak palačinkám dodat další výživné látky. Zelí je skvělým zdrojem vitamínů a minerálů, takže jeho přidání do palačinek by mohlo být skvělým způsobem, jak získat tyto další živiny.
Ingredience:
- 1 šálek hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 1 a 1/2 šálku krouhaného zelí
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 šálek mléka
- 1 velké vejce, lehce rozšlehané
Postup:
Ve velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř, česnekový prášek a kmín. Přidejte zelí a cibuli a míchejte, dokud se vše rovnoměrně nerozdělí. V samostatné míse smíchejte olej, mléko a vejce. Mokré přísady vlijte do suchých a míchejte, dokud se vše nespojí.
Rozehřejte nepřilnavou pánev nebo pánvičku na střední teplotu a potřete ji trochou oleje. Nabírejte těsto pomocí 1/4 šálku, abyste vytvořili palačinky, a smažte 2-3 minuty, dokud se nevytvoří bubliny a okraje nezačnou vypadat suché.
Palačinky obraťte a smažte další 2-3 minuty, dokud nebudou zlatohnědé a propečené. Zelné palačinky podávejte horké s oblíbenou zálivkou a příště vyzkoušejte zelné placky z kysaného zelí.