Kuřecí prsa jsou skvělým zdrojem libových bílkovin a těstoviny jsou všestranným a chutným sacharidem. Je to skvělá kombinace pro zdravé jídlo. Tím, že jídlo obsahuje dostatek látek, které tělo potřebuje, bude člověk delší dobu sytý a nebude mít po hodině opět hlad.
Ingredience:
- 2 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 1/2 šálku bílého vína
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička italského koření
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/2 šálku nakrájených rajčat
- 1/2 šálku husté smetany
- 1 balení těstovin (penne, fusilli)
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Kuřecí prsa vložte do nádoby vhodné do trouby. V malé misce smíchejte bílé víno, olivový olej, česnek, italské koření, sůl a pepř. Směsí přelijte kuřecí maso a dbejte na to, aby bylo obaleno z obou stran. Pečte v předehřáté troubě 20 minut.
Mezitím ve velké pánvi na středním ohni přidejte kuřecí vývar, nakrájená rajčata a smetanu. Za občasného míchání vařte 5 minut. Do pánve přidejte uvařené těstoviny a promíchejte je. Do pánve přidejte uvařené kuřecí maso a promíchejte. Dusíme dalších 5 minut.
Jako dezert je možné si upéct například dort ze zakysané smetany.