Duhové řezy s jahodami – recept

Kdo by nemiloval duhu. Nádherný přírodní úkaz, který dává všem na srozuměnou, že po dešti vždycky vychází slunce. Proč duhu nepřenést i na dezertní talíř? Duhové řezy lahodí oku i chuťovým buňkám a nejedné oslavě přidají na zábavě, veselí i radosti.

Ingredience

Piškot:

  • 6 vajec
  • 120 g cukru
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 100 g polohrubé mouky

Krém:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 tvaroh
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 čajové lžičky citrónové šťávy

Želatinový vršek:

  • 200 g mražených jahod
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1/4 balíčku rozpuštěné práškové želatiny

Postup

Upečený piškot po zchladnutí potřeme marmeládou, poklademe piškoty a jahody a pokapeme vaječným likérem.

Krém: Zakysanou smetanu a tvaroh ušleháme s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Přidáme citrónovou šťávu a mícháme. Krémem potřeme korpus a necháme ztuhnout.

Želatinový vršek: 200 g mražených jahod rozmixujeme s cukrem a přidáme 1/4 balíčku rozpuštěné práškové želatiny a nalijeme na světlý krém. Grilovací jehlou vytvořit krouživými pohyby duhování. Dobré řezy je potřeba důkladně vychladit v ledničce, nejlépe přes noc.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang