Kdo by nemiloval duhu. Nádherný přírodní úkaz, který dává všem na srozuměnou, že po dešti vždycky vychází slunce. Proč duhu nepřenést i na dezertní talíř? Duhové řezy lahodí oku i chuťovým buňkám a nejedné oslavě přidají na zábavě, veselí i radosti.
Ingredience
Piškot:
- 6 vajec
- 120 g cukru
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 100 g polohrubé mouky
Krém:
- 2 zakysané smetany
- 1 tvaroh
- 1 vanilkový cukr
- 80 g moučkového cukru
- 2 čajové lžičky citrónové šťávy
Želatinový vršek:
- 200 g mražených jahod
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1/4 balíčku rozpuštěné práškové želatiny
Postup
Upečený piškot po zchladnutí potřeme marmeládou, poklademe piškoty a jahody a pokapeme vaječným likérem.
Krém: Zakysanou smetanu a tvaroh ušleháme s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Přidáme citrónovou šťávu a mícháme. Krémem potřeme korpus a necháme ztuhnout.
Želatinový vršek: 200 g mražených jahod rozmixujeme s cukrem a přidáme 1/4 balíčku rozpuštěné práškové želatiny a nalijeme na světlý krém. Grilovací jehlou vytvořit krouživými pohyby duhování. Dobré řezy je potřeba důkladně vychladit v ledničce, nejlépe přes noc.