Broskvová bábovka – recept

Existuje nespočet druhů bábovek. Každý má svůj oblíbený recept. Někdo má rád tvarohovou, jiný kakaovou. Co takhle tentokrát vyzkoušet broskvovou bábovku?

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 130 g másla
  • 220 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 100 ml mléka
  • 6 půlek kompotovaných broskví
  • 2 lžíce kakaa

Postup:

Do másla postupně zašleháme cukry a žloutky. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko.

Broskve nakrájíme na menší kostky a přimícháme k těstu. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

Do vymazané a moukou vysypané formy dáme půl těsta, zbytek obarvíme kakaem a dolijeme do formy.

Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Vychladlou bábovku pocukrujeme.

Kdy by chtěl příště zkusit jiný druh bábovky, může se pustit třeba do tvarohové bábovky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang