To zní jako chutná a zajímavá kombinace. Pečené řízky jsou skvělým zdrojem libových bílkovin a kyselá zelenina poskytuje skvělou rovnováhu chutí. Ne vždy se to však povede tak, jak má. Proto je na místě se držet přesných kroků receptu. Jak na to?
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 2 rozšlehaná vejce
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 šálku strouhanky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 šálku rostlinného oleje
- 1/2 šálku bílého octa
- 1/4 šálku cukru
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1/2 šálku nakrájené papriky
- 1/2 šálku celeru nakrájeného na kostičky
- 1/2 šálku rajčat nakrájených na kostičky
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pergamenovým papírem a dejte stranou. Kuřecí prsa položte mezi dva kusy voskovaného papíru a paličkou je rozbijte na stejnoměrnou tloušťku.
V mělké misce smíchejte vejce, mouku, strouhanku, česnekový prášek, cibulový prášek, papriku, sůl a pepř. Kuřecí prsa namočte do vaječné směsi a poté je obalte ve směsi strouhanky, rovnoměrně z obou stran.
Na velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Vložte kuřecí prsa na pánev a opečte je dozlatova asi 3 minuty z každé strany.
Kuře položte na připravený plech a pečte v předehřáté troubě 20 minut nebo dokud není propečené.
Mezitím ve středně velkém hrnci smíchejte ocet, cukr, cibuli, papriku, celer, rajčata a petrželku. Přiveďte k varu a snižte teplotu na minimum. Za občasného míchání vařte 10 minut.
Při podávání přelijte kuřecí prsa lžící omáčky a podávejte s oblíbenou přílohou například s bramborami s brokolicí a sýrem.