Podzimní minimalismus aneb Jak si sestavit kapsulový šatník

S příchodem podzimu přichází také ideální čas na přehodnocení našeho šatníku. Tato doba nabízí mimo jiné i příležitost k vytvoření kapsulového šatníku – kolekce pečlivě vybraných a vzájemně kombinovatelných kousků, které vám umožní snadno a stylově proplout celým podzimem. Jak na to? Přečtěte si naše tipy!

Co je kapsulový šatník?

Kapsulový šatník je ve světě módy výrazným a čím dál více oblíbeným pojmem. Jedná se o šatník, ve kterém najdeme omezený počet oblečení, jež lze ale vzájemně kombinovat. Obvykle obsahuje kolem 30 až 40 kusů, a to včetně svršků, spodků, šatů, kabátů a bot, ale nezahrnuje sportovní oblečení nebo večerní róby. Cílem je tak vytvořit funkční šatník, který umožní vytvořit mnoho různých outfitů a přitom nebude přeplněný kousky, které svým majitelům nesedí nebo nesluší.

Co by v kapsulovém šatníku nemělo chybět?

Podzimní kapsulový šatník by měl obsahovat univerzální a dobře kombinovatelné kousky. Mezi základní položky, které se vám budou hodit, patří bezesporu:

Svetr, trenčkot a kardigan: Vyberte si nadčasové střihy v neutrálních barvách, jako je béžová, šedá nebo černá. Vsaďte třeba na stylový trenčkot z webu https://answear.cz/h/trenckot-damsky

Trička a košile: Bílá a černá trička s dlouhým i krátkým rukávem jsou základem každého šatníku. Košile v bílé nebo světle modré barvě dodají eleganci

Kalhoty a dámské džíny: Investujte do dobře padnoucích džínů a elegantních kalhot, které se hodí jak do práce, tak na volný čas. Téhle investice nebudete litovat.

Sukně a šaty: Zvolte jednobarevné nebo jemně vzorované šaty a sukně, které můžete snadno vrstvit s kabáty a svetry.

Kabát a značková dámská bunda: Lehčí kabát a stylová bunda jsou ideální pro proměnlivé podzimní počasí.

Proč milovat kapsulový šatník?

Podzimní kapslový šatník vám pomůže s tím, aby vaše přípravy trvaly o něco méně času a vy přitom vypadali naprosto skvěle. Menší výběr oblečení znamená rychlejší a snazší rozhodování v tom, co si obléct. Zbavíte se navíc nepotřebných kousků, které jen zabírají místo. Investicí do kvalitních a nadčasových kousků snížíte i potřebu neustále nakupovat nové oblečení. Méně nakupování a méně času stráveného přemýšlením, co na sebe vlastně vzít, vám ušetří peníze i nervy. Jak ale začít?

Než začnete s vytvářením kapslového šatníku, je potřeba udělat pořádek ve stávajícím šatníku. Vytáhněte všechno oblečení, abyste měli jasný přehled o tom, co máte a roztřiďte oblečení do kategorií:

  • Co si pravidelně oblékáte a milujete.
  • Co si nechcete nechat, ale můžete prodat nebo darovat.
  • Co je ve špatném stavu a patří do popelnice. 

Zamyslete se vždy nad tím, zda daný kus opravdu nosíte a zda se hodí k vašemu aktuálnímu stylu, ve kterém jste se možná našli. Nápomocná může být i taktika, kdy jednoduše vyřadíte vše, co jste za uplynulý rok neoblékli.

Tip na závěr: Hledejte inspiraci na módních blozích, Instagramu nebo Pinterestu. Sledujte návody, jak si sestavit minimalistický šatník a jak kombinovat základní kousky, aby každý outfit vypadal svěže a stylově. Nenechte se ovlivnit trendy, ale zaměřte se na to, co vám skutečně sedí a co se vám líbí. Podzimní kapslový šatník vám pomůže zjednodušit život a získat více času na to, co je opravdu důležité. Minimalismus v šatníku podporuje nejen udržitelnost, ale také větší pocit spokojenosti a klidu. Takže se pusťte do třídění a sestavte si svůj ideální kapslový šatník ještě dnes!

Zdroj foto: Answear.cz

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang