Kuřecí řízky v těstíčku jsou chutným pokrmem, který se skvěle hodí k zábavné rodinné večeři. Řízky jsou lehce obalené v aromatickém těstíčku z mouky, vajec a koření a poté usmažené dozlatova a do křupava. Řízečky lze podávat s různými omáčkami nebo samotné jako chutnou svačinku. Skvěle se hodí také na přípravu sendvičů nebo jako součást většího jídla.
Ingredience:
- 2 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 1 šálek mouky
- 2 rozšlehaná vejce
- 1/2 šálku mléka
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/2 šálku panko strouhanky
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte na silné řízky. V mělké misce smíchejte mouku, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř. V samostatné mělké míse smíchejte vejce a mléko. Do další mělké misky dejte strouhanku.
Každou kotletu namočte do mouky, pak do vaječné směsi a nakonec do strouhanky a odložte na talíř. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Po částech přidávejte řízečky na pánev a smažte je dozlatova a propečené cca 5 minut z každé strany. Řízečky přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby se do nich vsákl přebytečný olej.
Podávejte teplé.