Ledový kaštanový likér je sladký krémový likér z kaštanů a cukru s nádechem vanilky a pomeranče. Ve Španělsku a Portugalsku je oblíbeným aperitivem a často se podává jako nápoj po večeři. Ledový kaštanový likér má jemnou oříškovou chuť a krémovou strukturu.
Ingredience:
- 1 salko
- 0,5 l rumu
- 4 ks ledových kaštanů
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 5 kostek čokolády na vaření
Postup:
Rozehřejte si hrnec na mírném plamenu. Vylijte do něj smetanu ke šlehání a nalámejte čokoládu i ledové kaštany. Vařte dokud se vše nerozpustí. Poté nechte vychladnout.
Až je směs studená nalijte do ní salko a také rum. Míchejte dokud se vše nespojí a směs není hladká. Připravený likér můžete nalít do lahví. Připravit si můžete také nápoj malibu piňa colada.