Hovězí polévka s těstovinami – recept

Hovězí polévka s těstovinami je vydatný pokrm, který lze připravit různými způsoby. V závislosti na receptu může být skvělým způsobem, jak do jídla dostat zeleninu a výživné látky, a zároveň poskytnout chutné jídlo. Navíc se obvykle jedná o snadno připravitelné jídlo.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 450 gramů libového mletého hovězího masa
  • 4 šálky hovězího vývaru
  • 2 šálky vody
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
  • 1 plechovka nakrájených rajčat, okapaná
  • 225 gramů vaječných nudlí
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Ve velkém hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání vařte do změknutí, asi 5 minut.

Přidejte mleté hovězí maso a za stálého míchání a rozbíjení masa lžící vařte, dokud hovězí maso nezrůžoví, asi 5 minut. Přidejte hovězí vývar, vodu, tymián, oregano, pepř, bobkové listy, mrkev a celer a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte 10 minut.

Přidejte rajčata a nudle a vařte, dokud nudle nezměknou, asi 10 minut. Vyjměte bobkové listy a vmíchejte petrželku. Podávejte horké. Stejně výborná polévka s dá připravit i z konzervy. Polévka z hovězí konzervy je stejně chutná a rychlá.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang