Hovězí polévka s těstovinami je vydatný pokrm, který lze připravit různými způsoby. V závislosti na receptu může být skvělým způsobem, jak do jídla dostat zeleninu a výživné látky, a zároveň poskytnout chutné jídlo. Navíc se obvykle jedná o snadno připravitelné jídlo.
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 450 gramů libového mletého hovězího masa
- 4 šálky hovězího vývaru
- 2 šálky vody
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 bobkové listy
- 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
- 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
- 1 plechovka nakrájených rajčat, okapaná
- 225 gramů vaječných nudlí
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
Postup:
Ve velkém hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání vařte do změknutí, asi 5 minut.
Přidejte mleté hovězí maso a za stálého míchání a rozbíjení masa lžící vařte, dokud hovězí maso nezrůžoví, asi 5 minut. Přidejte hovězí vývar, vodu, tymián, oregano, pepř, bobkové listy, mrkev a celer a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte 10 minut.
Přidejte rajčata a nudle a vařte, dokud nudle nezměknou, asi 10 minut. Vyjměte bobkové listy a vmíchejte petrželku. Podávejte horké. Stejně výborná polévka s dá připravit i z konzervy. Polévka z hovězí konzervy je stejně chutná a rychlá.