Debrecínská roštěnka je maďarský způsob pečeného hovězího masa, který je oblíbený ve městě Debrecín v Maďarsku. Obvykle se podává s omáčkou připravenou ze šťávy z pečení a často se podává s brambory a zelím.
Ingredience:
- 500 g hovězí roštěnky
- sůl a pepř
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 rajčata
- 2 papriky
- 50 g šunky
- 50 g sádla
- trochu hladké mouky
- 1 hrníček masového vývaru
- 2-4 polévkové lžíce zakysané smetany
Postup:
Hovězí roštěnou si nakrájejte na jemné plátky. Ty osolte, opepřete, zlehka poprašte moukou a opečte na sádle z obou stran. Roštěnky odložte do tepla. Na stejném sádle si orestujte najemno nakrájenou cibuli, rajčata, papriky a šunku.
Přidejte masový vývar a plátky roštěnky a duste až není směs i maso měkké. Na hotové maso dejte lžičku zakysané smetany a podávejte s rýží. Výborné jsou také hovězí plátky se smetanou a pikantní hovězí s česnekem.