Grilovaný kapr v alobalu je chutný a snadný způsob přípravy kapra. Je to skvělá volba pro každého, kdo hledá rychlé a chutné jídlo. Kapr se zabalí do alobalu s máslem, bylinkami, kořením a zeleninou dle vlastního výběru a poté se dokonale ugriluje. Výsledkem je chutná ryba, kterou si můžete vychutnat s různými přílohami.
Ingredience:
- 2-4 kapří filety
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 citron nakrájený na plátky
- 1 lžička česnekového prášku
- ½ lžičky černého pepře
- 1 lžička papriky
- ½ lžičky oregana
- 2 lžíce másla
- 2 polévkové lžíce petrželky
Postup:
Předehřejte gril na 180 °C. Na kuchyňskou linku položte velký kus alobalu a do jeho středu položte filety z kapra. Kapří filety pokapejte olivovým olejem a poté na ně vymačkejte plátky citronu. Filety z kapra posypte česnekovým práškem, černým pepřem, paprikou a oreganem.
Na kapří filety položte plátky másla. Okraje fólie spojte k sobě, čímž vytvoříte uzavřený sáček. Sáček položte na gril a pečte 25 minut. Sundejte z grilu a sáček opatrně otevřete. Vrch kapřích filetů posypte petrželkou. Podávejte s lehkým salátem nebo se zelným salátem coleslaw.