Kuřecí polévka se zavářkou – recept

Kuřecí polévka se zavářkou je skvělý recept. Je to chutné a uklidňující jídlo, které si můžete vychutnat kdykoli. Kombinace krémové kuřecí polévky a křupavé zavářky vytváří úžasnou kombinaci chutí a textur. Navíc se jedná o snadno připravitelné jídlo, které lze podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu.

Ingredience:

  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 2 šálky vařeného drceného kuřecího masa
  • 1 šálek mrkve nakrájené na kostičky
  • 1 šálek celeru nakrájeného na kostičky
  • 1/2 šálku cibule nakrájené na kostičky
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 šálky vařených vaječných nudlí
  • 1/3 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla
  • 1/2 šálku suché strouhanky
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu

Postup:

Postup je podobný jako u pravé francouzské česnečky.

Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar. Přidejte kuře, mrkev, celer, cibuli, česnek, tymián, oregano a sůl a pepř. Vařte 15 minut. Vmíchejte vaječné nudle a vařte dalších 5 minut.

Polévkovou směs nalijte do zapékací misky. Ve středně velké míse smíchejte mouku a rozpuštěné máslo, až vznikne pasta. Přidejte strouhanku a parmazán a promíchejte, dokud se nespojí.

Polévku posypte posypkou. Pečte 25-30 minut, dokud poleva nezíská zlatohnědou barvu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang