Fazole jsou oblíbeným doplňkem mnoha receptů. Dodávají pokrmu texturu, chuť a bílkoviny. Mohou také pomoci zahustit různé pokrmy, takže má vydatnější konzistenci. Fazole jsou skvělým zdrojem vlákniny a mají nízký obsah tuku, takže jsou zdravým doplňkem každého receptu.
Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 jalapeňo paprička, nakrájená na kostičky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 plechovky fazolí pinto, scezené a propláchnuté
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Na velké pánvi rozehřejte na středním plamenu olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a vařte je asi 5 minut, dokud nezměknou. Přidejte zelenou a červenou papriku, jalapeňo, kmín, papriku a oregano a vařte dalších 5 minut.
Přidejte fazole pinto a nakrájená rajčata a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 15 minut. Přidejte koriandr a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte teplé. Z fazolí si můžete připravit i fazolové tortilly nebo fazolový salát s řapíkatým celerem.