Chilli fazole – recept

Fazole jsou oblíbeným doplňkem mnoha receptů. Dodávají pokrmu texturu, chuť a bílkoviny. Mohou také pomoci zahustit různé pokrmy, takže má vydatnější konzistenci. Fazole jsou skvělým zdrojem vlákniny a mají nízký obsah tuku, takže jsou zdravým doplňkem každého receptu.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 jalapeňo paprička, nakrájená na kostičky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 plechovky fazolí pinto, scezené a propláchnuté
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Na velké pánvi rozehřejte na středním plamenu olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a vařte je asi 5 minut, dokud nezměknou. Přidejte zelenou a červenou papriku, jalapeňo, kmín, papriku a oregano a vařte dalších 5 minut.

Přidejte fazole pinto a nakrájená rajčata a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 15 minut. Přidejte koriandr a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte teplé. Z fazolí si můžete připravit i fazolové tortilly nebo fazolový salát s řapíkatým celerem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang